07.12.2009

Şi cutremurele s-au înghesuit la vot! :)

În sfârşit s-au terminat şi evenimentele electorale pe anul 2009! Am scăpat de toată mizeria expusă în media şi în societatea noastră incipientă, din toate punctele de vedere... Din această cauză luasem şi o "mică" pauză pe acest blog.

cutremure electorale

Ce doresc eu să remarc şi totodată să salut, este vorba despre revenirea în actualitate a "prietenelor" noastre - mişcările tectonice! Ca şi o glumiţă de fapt divers, odată cu apropierea terminării turului al II-lea de scrutin pentru alegerile preşedinţiale, au revenit în actualitate cutremurele noastre autohtone. Parcă doreau să ne atragă atenţia că, asemeni artificiilor festive, un mare eveniment s-a încheiat sau abia începe... Părerea mea!

I'm alive, I'm alive! Alive & kickin'...

Aşa după cum arată site-ul INFP şi dacă ne uităm cu atenţie pe imaginea de mai sus şi pe tabelul de sub aceasta - ca şi pasionat al fenomenului - nu pot să nu mă uimească faptul că, pe parcursul a câtorva ore (nu contează data şi ora) s-au produs zece cutremure de pământ, toate de suprafaţă şi la o distanţă destul de mică unul de celălalt. Mai ales mi se pare foarte interesant că nu mai puţin de cinci evenimente tectonice s-au produs de-a lungul drumului european E85/DN2!!!
Sunt curios dacă vre-un specialist va comenta acest aspect în perioada următoare...